bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

22,75 kW-os napelemes rendszer telepítése valósulhatott meg Zemplénagárdon a Széchenyi 2020 program keretében

 

Zemplénagárd Község Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N azonosítójú pályázati konstrukciójának segítségével napelemes rendszert telepített annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal, óvoda és az idősek otthona villamos energiafogyasztásának nagy része megújuló energiából származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint a működési költségeit is csökkenteni tudja.

Zemplénagárd Község Önkormányzata 2015 májusában 17,07 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, mint pályázati Közreműködő Szervezettől.

A fejlesztés eredményeként az üzembe helyezésre került 22,75 kW teljesítményű napelemes rendszer összesen évente 17000 KWh áramot fog termelni, mellyel az önkormányzat jelentős villamos energia megtakarítást tud elérni, valamint éves szinten Zemplénagárd Község Önkormányzata 16,15 tonnával képes csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatott meg.

-ka-