bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Vasárnap délután-2014. december 21-én – befejeződött az Adventi ünnepségsorozat Alsóbereckiben.

Ez alkalommal a katolikus templomban gyülekeztek a település lakói. Az áhítattal egybekötött adventi műsort Damjanovics József zempléni Főesperes Úr és Darvas Szilárd református Nagytiszteletű Úr karácsonyi áhítata kezdte. Utána Jászter Beáta és Novák Zoltán gitárral kísért karácsonyi műsorát hallgathatták meg a templomban szép számmal összegyűltek.   Majd az Alsó- és Felsőberecki Hagyományőrző Népdalkör énekes összeállítása következett. A fellépéseket két karácsonyi vers – Tóth Melitta és Billig Panna előadásában – követte. Az ünnepséget Gubala Róbert Esperes Úr zárta.   A műsorok után mindenki átsétált az orvosi rendelő melletti parkba, az adventi koszorúhoz és ott a negyedik gyertya meggyújtása után közösen elénekeltük a Mennyből az angyal  c. karácsonyi dalt.

Az ünnepségsorozat lezárásaként a már megszokott forralt bort és meleg teát ezúttal az iskola ebédlőjében szolgálták fel, rengeteg, finomabbnál finomabb süti mellé. A település lakói a rendezvénysorozathoz süteményekkel járultak hozzá.

Itt szeretném megköszönni azoknak akik az ünnepségsorozat létrejöttében segítettek, adományaikkal és munkájukkal hozzájárultak a rendezvényekhez.

-tbm-