bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Kisrozvágyon immár negyedszázada működő Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Alapítvány tevékenysége szervezésében és végzésében új lendületet jelentett a Miniszterelnökség által biztosított forrásból, a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2021. évben meghirdetett „civil tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogramban nyertes „Hatékonyabb feladatellátás minőségi eszközökkel” című – FCA-KP-1-2021/3-001667 – pályázatunk.

A kapott 1.950.000,-Ft. támogatás segítségével egy új és jó minőségű, kamerával felszerelt laptopot, egy mongol típusú jurtát ( nemezsátor), valamint a régészeti park gondozását segítő motoros fűkaszát, fűnyírót és láncfűrészt tudtunk beszerezni. Így környezetünk ápoltabb lett, szakmai programjaink, előadásaink hitelesebb körülmények között zajlanak.

Nyári programjaink meghirdetésénél gyorsabban és szélesebb körben tudtuk elérni online a célközösséget. Téli időszakban pedig a szakmai online előadásokkal, fórumokkal sok száz diák és felnőtt kapcsolódhatott be a programjainkba, mélyebb ismereteket szerezve természeti, történelmi és kulturális értékeinkről.

Alapítványi céljaink szerint folytatjuk szolgálatunkat a Bodrogköz és a kistérség, valamint a határokon átnyúlva a régió területén.

 

Köszönet ezért a támogatóknak és az önkéntes segítőknek.