bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Az öröm gyertyája is fellobbant Révleányvár településén advent harmadik vasárnapján.  A település Önkormányzata ez alkalomból a Katica Bábszínházat hívta meg, és egy nyertes pályázat segítségével.  A rendezvényen a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület is jelen volt.

A Katica Bábszínház az „Aranycsibe” című előadást hozta el a gyerekek számára, melyet nem csak a gyerekek, de a felnőtt korosztály is nagyon élvezett. A két előadás között frissen főzött meleg teával kínálták a jelenlévőket. Ezt követően a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület népi játékokat hozott minden résztvevő számára. Minden gyermek illetve felnőtt egy papírt kapott, amelyen a játékok képei szerepeltek. Aki minden játékot sikeresen végrehajtott, egy égetett faérmét nyert.

A szervezők meglepődve vették észre, hogy egyre többen és többen vannak a rendezvényen. A zsúfolásig tele Művelődési házban már-már  kicsinek bizonyult.. A játékokat követően Deák Bertalan Révleányvár település polgármestere meggyújtotta a 3. adventi gyertyát.

-ft-