bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Nagyrozvágy

Nagyrozvágy címere

 

 

 

 

 

 

 

Nagyrozvágy a Bodrogköz egyik szép kistelepülése. A falu képe rendezett, és tiszta. A településünk infrastrukturális ellátottsága jónak mondható. A mai Nagyrozvágy állandó népessége 718 fő.

A munkanélküliségi ráta az utóbbi időben eléggé lecsökkent, mivel az önkormányzat 70 főnek a közmunka keretén belül dolgozó foglalkoztatottnak ad munkalehetőséget. A településen jól működő Polgárőr tevékenykedik. Kistelepülésként a Bodrogközben működő Általános Iskolával 8 évfolyamon és kétcsoportos Óvodával rendelkezik. Az Önkormányzatnak saját konyhája van. A településen 4 kisbolt tart nyitva, melyeket helyi vállalkozók üzemeltetnek. Az Orvosi Rendelőben főállású orovs látja el az egészségügyi szolgáltatást, egy fő ápolónővel, valamint főállású védőnővel védőnői szolgálat is működik.

Nagyrozvágy településen 5 civil szervezet is tevékenykedik (A Nagyrozvágyi és Kisrozvágyi Oktatásért, Ifjúságért Közalapítvány, Fiatalok Bodrogközért Közhasznú Egyesület, A Nagyrozvágyi és Kisrozvágyi Reformátusokért Alapítvány, Községi Sportegyesület Nagyrozvágy, Polgárőr Egyesület Nagyrozvágy).

Emlékműve a II. Világháborús Emlékmű a falu központjában található, melyet a község lakossága állíttatott 1993-ban. A Nagyrozvágyi Általános Művelődési Központ Művelődési Háza a kultúra és szórakozás színtere.

 

Oldalak: 1 2 3Nagyrozvágy Hírek

Az elmúlt vasárnap, december 22-én fellobbant a negyedik gyertya lángja is Nagyrozvágyon, a délután fellobbanó fényt fokozta az Idősek Klubja tagjainak műsora, ezen alkalomból elrepítve […]

Nagyrozvágyi Pünkösdölő

Nagyrozvágy Programajánló