bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Felújítás után ismét birtokukba vehették a Kántor Mihály Általános Iskola tornatermét a tanulók és a tanárok Cigándon.

Ennek alkalmából tartottak átadó ünnepséget az iskola aulájában 2018. január 31-én.

A város elöljáróin, intézményeinek vezetőin, az iskola egykori vezetőin kívül meghívott vendégek között volt Szabóné Horvát Judit nyugalmazott tanító és Mucsi Gergely a nyíregyházi Dechatlon Áruház igazgatója is.

Az ünnepség egy rendhagyó eseménnyel kezdődött. Donkó József, a Sárospataki Tankerület Központ  vezetője adta át a 2017/2018-as tanév végén nyugdíjba vonult Szabóné Horvát Judit tanítónak a Pedagógusi Szolgálati Emlékérmet, negyvenéves pályafutásának kitüntetéséül.

A tantestület egykori tagját Gulyásné Dócs Krisztina tanárnő méltatta, kiemelve,nyékládházi, ónodi kitérőt követően 1986 augusztus 16-tól volt oszlopos tagja a pedagógusi karnak . Nyugdíjba vonulásával egy kimagasló szaktudású, kreatív, sokoldalú személyiség távozik a nevelőtestületből.

Az eseményen Némethné Szendrei Csilla igazgató asszony mutatta be a pályázatot, melynek segítségével megújulhatott a tornaterem. Köszönetet mondott minden partnernek és támogatónak, akik segítették a pályázat megvalósulását.

Igazgató asszony szavait Mucsi Gergely, a nyíregyházi Dechatlon Áruház igazgatója beszéde követte, majd együtt vágták át a szalagot a tornaterem bejáratánál.

Az ünnepség zárásaként a megújult tornateremben az iskola tanulói egy látványos tornabemutatóval avatták fel az épületrészt.