bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

2015. december 12.-én immár negyedik alkalommal szervezett a Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Támogató Szolgálata rendezvényt a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából Cigándon a Nagy Dezső Művelődési házban. A rendezvényre az Intézménnyel kapcsolatban álló ellátottak és hozzátartozóik kaptak meghívást, valamint megtisztelték az eseményt jelenlétükkel: Oláh Krisztián Cigánd Város Polgármestere, Stumpf Attila a Borsod – Abaúj – Zemplén megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatalának vezetője, Buda József tankerületi Igazgató Úr, Dakos Jánosné a Szociális Szolgáltató Központ vezetője, valamint a cigándi intézmények vezetői képviselői is.

A rendezvényt Kertész Zoltán Intézményvezető-helyettes a Támogató Szolgálat és A Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének vezetője nyitottam meg és köszöntötte a vendégeket.

Röviden visszatekintett az elmúlt közel 10 évre, amióta elkezdődött a Bodrogközben a fogyatékkal élőkkel való foglalkozás, a Támogató Szolgálatnak, majd később a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének köszönhetően.  Ezen időszak alatt sikerült felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők helyzetére, problémáikra.

Ezt követően elsőként a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének műsora következett, majd a cigándi Tündérkert Óvoda ovisai, és a Széptan Alapfokú Művészeti iskola növendékei következtek. Ezt követően a jó hangulatot a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola Balett produkciója, a Sarkantyús Néptáncegyüttes, és a TriAngel majorette csoport színvonalas táncai alapozták meg.

Ezt követően a Révleányvári „R-akusztik” nevezetű formáció előadásában hallgathattunk meg pár dalt.

Majd a nap meglepetés vendégei, a Sátoraljaújhelyi Deák Úti Általános Iskola diákjai és tanárai adtak elő egy saját zenés darabot a szeretet erejéről.

A hosszúra nyúlt délelőttöt a cigándi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének erre az alkalomra készült produkciója zárta, melynek kuriózuma volt, hogy „Caramel – Süss fel nap” című dalának refrénjét jelnyelven adták elő, ezzel könnyeket csalva a népes nézősereg szemébe.

Ezt követően a szervezők egy kis megvendégeléssel készültek melyben a cigándi étkezde, és a Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat dolgozói voltak segítségükre.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a Szociális Szolgáltató Központ vezetésének, valamint a fenntartó Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulásnak, valamint a Nagy Dezső Művelődési Ház és Könyvtár dolgozóinak, hogy lehetővé tették a rendezvény színvonalas lebonyolítását.