bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Kisrozvágy Község Önkormányzata 2017. május 11-13.-ig kiállítást rendezett, melynek a megnyitója 11.-én csütörtökön de.10.00 órakor ünnepélyes keretek között zajlott.

A rendezvényt Roják Laura Julianna községünk polgármestere ünnepi beszédével nyitotta, majd meghallgathattuk a Nagyrozvágyi Általános Iskola kedves tanárát, és három szép hangú tanuló lányokat, akik zenés összeállításukkal örvendeztették meg a vendégeket.

Minden kedves jelenlévőt  a megnyitó után vendégül láttunk, finom házi sütemények, pogácsák, üdítők, szörpök kerültek az asztalra.

A kiállítás a „közösségek hete” elnevezésű országos program keretei között zajlott , és célja Kisrozvágy értékeinek feltárása volt ,hogy bemutassuk az érdeklődőknek, a kedves ide látogatóknak, hogy kis községünk lakói milyen anyáról- leányra, és apáról – fiúra átadott tehetséggel rendelkeznek, és  szebbnél szebb kézműves alkotásokat tudnak felmutatni.

Az ötletnek sokan örömmel tettek eleget, mert szívesen hozták el a „féltett” portékájukat a Művelődési házba, hogy többen láthassák ezeket a gyönyörű tárgyakat, alkotásokat.

A kiállításon megtalálhatóak voltak az egész korai szőttesektől, a modern színes világig, és sok minden, ami szemet gyönyörködtet ( szövés, varrás, kötés, horgolás, festészet, faragás, rajz, grafika,és egyedi kompozíciók is )

A gyerekek is aktívak voltak, és a felhívásnak eleget téve leptek meg minket aranyosabbnál- aranyosabb rajzokkal, melyet mi boldogan ki is állítottunk.

Nagy öröm volt látni az összefogást, az itt élők között, és az érdeklődést,melyet többen mutattak.

A rendezvénnyel nem lezárni akarunk egy eseményt, hanem elindítani egy folyamatot, az Önkormányzat támogatásával a Művelődési Házban kézműves foglakozásokat, klub délutánokat fogunk tartani,

annak  reményében, hogy ezek a  régi mesterségek, és kézműves munkák ne vesszenek el, ne hagyjuk kihalni, ezért szeretnénk lehetőséget biztosítani a falu fiataljainak, a felnövő generációnak, hogy beletanuljanak legalább egy számukra elsajátítható,

és szeretettel, türelemmel megtanulható kézműves mesterségbe.

A készítők, és kiállítók pedig örömmel, és lelkesen vállalják a betanítást , hogy egyszer majd Ők ( a fiatalok) legyenek azok, akik tovább adják  a tanultakat, hogy rohanó modern világunkban ne vesszenek el az igazi értékek, hagyományok.

Azokat a fiatalokat pedig csak buzdítani tudjuk, akik alkotásaikkal, szerzeményeikkel színesítették a kiállítást, hogy soha ne hagyjanak fel a tehetségük kibontakoztatásával, és maradjanak ezen a szép és nemes úton.

Szlogenünk: Kisrozvágy él, és élni fog !

 

 

 

“LZs”