bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Farsangi jelmezversenyt rendeztek Nagyrozvágyon 2014. február 28.-án, melyre minden 1 és 14 éves kor közötti gyermek nevezhetett. A rendezvény délután 2 órától vette kezdetét a 2. osztályosok műsorával, akik Hupikék Törpikéknek öltözve egy zenés-táncos előadással örvendeztették meg a közönséget. A jelmezversenyt először rendezték meg a községben és mint minden versenyre, erre az alkalomra egy négytagú zsűri is alakult, kiknek tagjai: Hogya Orsolya polgármester, Barnáné Lénárt Judit óvodavezető, Stumpf János Iskola Igazgató és Kállay László, a község új református lelkésze voltak. A zsűri 7 kategóriában pontozta az 53 induló gyermeket, ám nem volt könnyű dolguk, hiszen rengeteg ötletes, feltűnő, színes, és vicces jelmezbe öltözött gyermek mutatta be magát a színpadon, kik közül mégis muszáj volt választani. Az egyes kategóriák győztesei a következők:

I. Kategória a „Minik” csoportja, ahol mind a négy 3 év alatti gyermek holtversenyben első helyezett lett; a 2 éves Boda Jázmin, mint „Csizmás kandúr”, a szintén 2 éves Lakatos Cintia, mint „Piroska”, a 2,5 éves Oláh Lejla, mint „Enikő” (Frédi és Béni), illetve az 1 éves Oláh-Sütő Orsolya, aki „Királylánynak” öltözött.
A II. kategória a 3-4 évesek csoportja, nyertese Bedzsó Bence, aki sütőtöknek öltözött.
A III. kategória, a 4-5 évesek csoportja, nyertese Deák Petra, mint Hófehérke.
A IV. kategória a 6-7 évesek csoportja, nyertese Kovács Bence kalóz jelmezben.
Az V. kategória az 1-2. osztályosok csoportja, holtversenyben nyerteseik Boda Andrea („Hami” törp) és Bognár Boglárka („Borsó a héjában”).
A VI. kategória a 3-5. osztályosok csoportja, nyertese Deák Ákos bohócként.
Az VII. kategória a 6-7. osztályosok csoportja, nyertese Kenikker Krisztina, aki „Félig cigányasszony, félig cigányember”-nek öltözött.

Eredetileg a győztesek nyereménye egy meghívás volt a nyíregyházi Mc’Donalds-ba, de mivel minden versenyző nagyon ügyes és lelkes volt, a vajszívű zsűri arra az elhatározásra jutott, hogy minden gyereket elvisz egy mekis étkezésre.
A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, mindenki jól érezte magát, a gyerekek pedig már alig várják az utazást.

-va-