bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

A Szociális Szolgáltató Központ intézményeinek dolgozói, vezetői és a Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesületének közös szervezésében valósították meg a Fogyatékkal élők világnapját Cigándon, 2018. december 7-én.

A Nagy Dezső Művelődési Házban megtartott rendezvényen a vendégeket Kertész Zoltán, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének és a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Támogató Szolgálatának vezetője köszöntötte.
A programon a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei, a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola “Gold line” csoportja és a TriAngel Majorette csoport adtak rövid műsort. Lőrincz Vivien és Lőrincz Zsanett egy-egy verset szavalt el a jelenlévőknek. A zenész növendékek felkészítői Némethy Viktória és Orosz Magdolna voltak.
A színpadi produkciók mellett azokból a fellépésekből láthattak bejátszásokat a vendégek, melyeket a fogyatékkal élők nappali intézményének ellátottai mutattak be az elmúlt hat esztendő során.
A szünetben Kertész Zoltán megköszönte Kopasz Gáborné és Némethy Viktória áldozatos munkáját, amiért évről-évre időt, energiát nem kímélve járulnak ahhoz, hogy a fogyatékkal élők nappali intézményének lakói színvonalas műsort adhassanak.
A kulturális rész végén a Kántor Mihály Általános Iskola énekkara, a cigándi református gyülekezet gitár csoportja, a fogyatékkal élők intézményének ellátottai és Némethy Viktória tánc- és zenepedagógus közösen adták elő megható produkciójukat.
A bemutatók után Oláh Krisztián, Cigánd város polgármestere, BTKT elnöke köszöntötte a megjelenteket és “Elnöki dicséretet” elismerést adott át Kertész Zoltánnak, megköszönve az elmúlt évek áldozatos munkáját. Elnök Úr beszédében kiemelte, hogy Kertész Zoltán munkásságának egyik legnagyobb eredménye, hogy 8 éve létrejöhetett a kistérségi szintem működő Fogyatékkal élők nappali Intézménye Cigándon .
A program második felében Székely József, az Országos Mozgáskorlátozott Egyesület elnökségi tagja tájékoztatta a helyi tagokat a 2018-as évben történt eseményekről és változásokról, valamint felvázolta a következő időszakban várható fejleményeket.
A beszámoló végén a szervezők egy-egy csomag szaloncukorral kedveskedtek a tagok számára, melyet a Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesület és Cigánd Város Önkormányzata ajánlott fel.