bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Magyarországi Légimentés történetét és a Miskolci Légimentő Bázis 15 évét bemutató, a légi mentésben dolgozók munkában töltött életét bemutató fotókiállítás nyílt meg 2016. május 2-án a Cigándi Járási Hivatal székhelyén.

A kiállítás előzménye még 2015. szeptember 19-én a Miskolci Repülőtéren tartott jótékonysági rendezvény volt, melyen bemutatták a Magyarországi Légimentésért létrejött Alapítvány munkáját a civil lakosságnak. Ez a civil kezdeményezés később társadalmi összefogássá alakult. Ennek eredményeként 2015. szeptember 19-én Miskolcon „ …Hogy Mások Élhessenek címmel megvalósult és megnyílt a fotókiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Megyeházán.

Ez a kiállítás 2016. június végéig az egész megyét bejárja, hogy közelebbről is megismerhessék az emberek a légimentésben dolgozók mindennapjait.

A cigándi megnyitón Orosz Margit Itthon vagyok, és a Mennyit ér? című versét hallhatták a vendégek a költőnő előadásában.  A versek után Cigánd Város Önkormányzata nevében dr. Szepesy Márk aljegyző úr nyitotta meg a kiállítást.

Aljegyző úr gondolatai után Verebélyi Bálint vibrafonon adta elő Jochan Sebastian Bach egy zeneművét.

A hangszeres bemutatót Stumpf Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatal vezetőjének bezséde követte, aki örömét fejezte ki, hogy ezt a rendezvény megrendezésre kerülhet a Cigándi Járásban, és megismerhetik az emberek ezáltal azt a szolgáltatást, amit a légimentők az embereknek nyújtanak.

Hivatalvezető úr után az ózdi Erkel Ferenc Zeneiskola Tempóütő Együttesének előadásában két mexikói népdalt hallhatott a publikum.

Arnóczki Tímea a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratóriumának tagja mondott beszédet, melyben elmondta, milyen célt szolgál a kiállítás.

Boros Géza énekművész előadását követően Nagy Boglárka, az alapítvány létrehozója mondott pohárköszöntőt, valamint Pintér Vanda az alapítvány tiszteletbeli tagja adott át díjat, egy a légmentők munkáját bemutató rajzpályázaton való részvételért Ladányi Boglárkának, aki ezen a pályázaton részt vett.

A megnyitón a város előljáróin és a meghívott vendégeken kívül a Kántor Mihály Általános Iskola tanulói vettek részt.

A kiállítás 2016. május 12-ig tekinthető meg a Járási Hivatal  épületében. (3973 Cigánd Fő u.87)

Fotók: Némethy András