bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében megrendezett Termelői közösség napja elnevezésű eseményen vettek részt a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ dolgozói közül Csáki Sándorné, Kovács Bertalanné, Nagy Istvánné és „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány delegáltjai: Csáki Balázsné, Nagy Józsefné, Tóthné Tompa Tímea, Kocsisné Fülöp Erika, Tóthné Punyi Csilla illetve Ablonczy Dániel, Cigánd város alpolgármestere 2018. december 7-én.
A nagyszabású rendezvényen adták át a többek között a „Hagyományok – Ízek – Régiók” elismerést a 2018-ban benyújtott pályázatok nyerteseinek. A program 2010-es elindulása óta 96 pályázó 176 terméke nyerte el a HÍR-védjegyet, köztük a korábban díjazott „Cigándi apróbéles” és „Cigándi kásáskáposzta”. A program következetesen és karakteresen képviseli küldetését: hogy Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeit és élelmiszereit jelölve minőségi garanciát nyújt a fogyasztók számára a termék hitelességéről.
Az idei sikeres pályázatok között szerepelt a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ által bejegyeztetett „Cigándi nyújtott káposztás béles” és a „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány által készített „Cigándi kőtt káposztás béles” is. Ezzel immáron négyre bővítve a „HÍR-védjegyet” viselő termékek számát városunkban.

A nap folyamán a delegáció tagjai által készített, díjazott ételeket meg is kóstolhatták a rendezvény vendégei.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!