bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Kisrozvágy Község Önkormányzata, és az Idősek Klubja, 2016. március 22.-én 9.00 órai kezdéssel együtt ünnepelték a húsvétot a Klub tagokkal.

Nagyon színes programok, és finom ételek vártak minden kedves jelenlevőt.

A szervezők úgy döntöttek, hogy minél érdekesebbé próbálják tenni ezt az alkalmat, és feleleveníteni a régi hagyományt, népi játékokkal,   kedves  jelképes húsvéti állatokkal.

Délelőtt 10 órára már mindenki megérkezett, és kezdődhetett a játék a szórakozás.  Az udvar minden szegletébe eldugott húsvéti csoki figurákat (nyúl, tojás, csibe, kacsa, bárány)  kellett a jelenlévőknek megtalálni. A keresgélés sikeres volt, hisz minden figura gazdára talált egy-kettőre.

A következő feladat a tojásfutás, és tojásgurítás volt.

A játékokat nagy élvezettel, és örömmel fogadták kedves időseink, akik nagyon aktívan, jóízű nevetésükkel és egymásnak szurkolva vettek részt többen a játékokban. Mindkét játékban az első és második helyezett jutalom tojást kapott.

A napot színvonalassá tette még a két cuki vendég, egy húsvéti bárány és egy húsvéti nyuszi, akik helyet kaptak egy-egy felállított karámban az udvaron.  A nyakukban szalaggal feldíszítve ékeskedtek  mindenki nagy- nagy örömére és meglepetésére.

A verseny után a férfiak szebbnél szebb locsolkodó versei következtek, majd az elmaradhatatlan locsolkodás. Az asszonyok vidáman fogadták a verseket és a rózsavizet is, majd jutalmul a klubban készített hatalmas kikeményített tojással ajándékozták meg kedves férfi tásaikat.

A község polgármester asszonya szeretettel osztott meg pár sort a húsvét eredetéről, szokásairól, és jelentőségéről.

Délben mindenkit várt a nagyon finom két fogásos ebéd, és a finom házi készítésű sütemények.

A vidám hangulatú tartalmas rendezvényen mindenki nagyon jól érezte magát, s kellemesen elfáradva, élményekkel tele ért véget a közös húsvéti rendezvény.

” LZs”