bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat zárónapján tartottak megemlékezést a cigándi Kántor Mihály Általános Iskolában 2018. január 31-én, mely az iskola névadójának 133. évfordulója is egyben.

A délelőtt folyamán az iskola előtt található, Kántor Mihályt ábrázoló mellszobornál tartottak megemlékezést az iskola diákjai és pedagógusai.

Az eseményen a város elöljáróin, és intézményeinek vezetőin kívül részt vettek az iskola egykori vezetői és pedagógusai, valamint Donkó József a Sárospataki Tankerület Központ vezetője, Oláhné Terjék Erzsébet tagintézmény vezető.

A Himnusz elhangzását követően Kántor Mihály: Gyermekszemek című versét szavalta el Deák Dóra 6.a osztályos tanuló.

A szavalatot követően Némethné Szendrei Csilla igazgató asszony emlékezett meg a néhai kántortanító életéről és munkásságáról.

Az ünnepi beszéd után Filep Tímea 7.a osztályos tanuló mondta el az egykori néptanító Az ötödik parancsolat című versét, majd a Cigándi Gyermektánccsoport tagjai mutattak be cigándi táncokat.

A megemlékezés zárásaként a Cigándi Járás, a város önkormányzatának, intézményeiknek és civil szervezeteinek vezetői és képviselői helyeztek el koszorút Kántor Mihály szobránál.