bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

“Kerekek és lépések a történelmi Bodrogköz településein” címmel kerekedtek fel a Cigánd SE Természetjáró és Bringa Club tagjai.

Az akció Cigánd Város Önkormányzatának a Kerékpárral 7 határon át elnevezésű pályázatának keretében valósult meg, mely a Nemzeti Fejlesztési minisztérium támogatásával jött létre.

2018. május 17-én indult el Cigándról és 2018. május 20-án Cigándon ért véget a túra, mely során a kerékpárosok az Alsó-és Felső-Bodrogköz 50 települését látogatták meg. A négy nap alatt a csapat tagjai 320 km-t teljesítettek összesen.

A delegáció tagjai egy felhívást is vittek magukkal, mely a közös együttműködésről, közös gondolkodásról szólt, és minden állomáshelyen aláíratták a helyi településvezetőkkel.

A  bicikliseket mindenütt nagy szeretettel fogadták, frissítővel, harapnivalóvalkínálták, valamint egy picit betekinthettek a települések történelmébe is.

A túra célja többek között az volt, hogy a Bodrogköz településeit közelebb hozza egymáshoz és olyan kapcsolati rendszert hozzon létre, mely a jövőben sikeresen működhet.

A csapat tagjainak a fáradtság mellet az időjárás elemeivel is meg kellett küzdeniük, de a kezdeményezés elérte a célját.

Külön  köszönet jár Deák Bertalannak, Révleányvár, Zurbola Mihály, Lelesz (Szlovákia), valamint Horváth Tibor, Felsőberecki polgármesterének és kollégáiknak, akik a szállást és az étkezést biztosították a túrázók számára.

A csapat tagjai: Oláh Krisztián, Ablonczy Dániel, Zurbola Mihály (Lelesz polgármestere, Felső-Bodrogköz, Szlovákia) Gönczi Zsolt, Némethy András, Orosz József,Kristóf István, Nagy Dávid, Oláh Tamás, Szabó Gábor, György Márk, Nagy Gergely, ifj. Gönczi Zoltán, Kovács Gábor.