bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Az elmúlt hét utolsó munkanapja a gyereknap jegyében telt Karcsán.  2015. május 29-én az általános iskolában egészségnapot tartottak a gyerkőcök nagy örömére.

A reggel egy kis mozgással indult, futóversenyt rendeztek az alsó- és felső tagozatosok részére is. Az iskolától a futballpályáig, majd vissza kellett futniuk a diákoknak, ahol az első helyezett Székely Bence, valamint Fényes Erik lett. Ezután előkerültek a bográcsok és zöldségek, ugyanis, lecsó főzőversenyt hirdettek a nap folyamán az osztályok részére. Miközben a szülők és a nagyobbak a tűz körül főzőcskéztek, kezdetét vette a bicikliverseny az udvaron. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai kerékpáros ügyességi pályát építettek a gyerekeknek, melyet minél kevesebb hibaponttal kellett teljesíteni. Kicsik és nagyok egyaránt sokan biciklivel érkeztek aznap iskolában, hogy minél többen megmérettessék magukat. Az alsó- és felső tagozatosok közül is többen sikeresen teljesítették a pályát.

A rendőrség munkatársai még egy nagyon izgalmas dologgal készültek a gyerekek számára, hoztak egy „részeg szemüveget”, mely az alkoholos állapotban való járást szimulálta.  A gyerekek nagyon meglepődtek azon, hogy milyen nehéz így közlekedni.

A programok közben hosszú sorokban álltak a gyerekek a lufikból hajtogatott színes figurákért és a csillámtetoválásokért, valamint a trambulinnak is nagy sikere volt.

Dél körül a katasztrófavédelem is megérkezett, a gyerekek nagy örömére, és birtokukba vehették a tűzoltóautót. Közben a bográcsokba már elkészültek a finom lecsók és diákok már jóízűen falatozták az elkészült ételeket.  A főzőverseny nyertese a 2. osztály lett.

Majd hogy a nap végét is mozgással zárják, egy vidám zumba edzés következett, ahol lemozoghatták a gyerkőcök az ebédet.

-cj-