bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

A Komplex program megvalósulása a gyermekszegénység ellen a Bodrogközi Kistérségben című program keretében második alkalommal szerveztek egészségügyi szűrést Cigándon.

Az esemény a Bodrogközi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központban valósult meg 2015. május 9-én.

Az első alkalomhoz hasonlóan most is azok a gyerekek kerültek szűrésre, akik hátrányos helyzetben élnek, emiatt egyáltalán nem vagy nagyon nehezen jutnak el ilyen vizsgálatokra.

A nap folyamán orr-fül-gégészeti, szemészeti és ortopédiai szűréseken vehettek részt a gyerekek. Emellett elsősegélynyújtást, helyes kézmosási technikát is elsajátíthattak a gyerekek.

Az épületben a szűrésre érkező gyerekek gitárkoncertet hallhattak Osváth Gábor előadásában, henna és arcfestést is készíthettek és kézműves foglalkozáson vehettek részt.

Az épület előtti téren Gulyásné Gina és tanítványai ugrálókötél bemutatóját, valamint a Fűzéri Várvédő Egyesület bemutatóját csodálhatták meg a résztvevők. De ping-pongozhattak és hullahopp karikázhattak is a gyerekek kedvük szerint.

Természetesen az egészséges ételek sem maradtak ki a sorból, a központ előtt felállított sátorban joghurtot, kecske sajtot, zsíros kenyeret hagymával, illetve limonádét kóstolhattak a jelenlévők.

A mostani szűrésre a cigándiakon kívül Lácacsékéről, Ricséről, Dámócról, Zemplénagárdról, Semjénből, Nagyrozvágyról és Kisrozvágyról érkeztek gyerekek.

Ezúton szeretnénk a szervezők nevében megköszönni a Járóbeteg Szakellátó Központ valamennyi dolgozójának a munkáját, ami nélkül nem jöhetett volna létre ez a nap.

A következő egészségnap 2015. június 6-án lesz.

-kg-