bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Közgyűlést tartott a Cigánd Városi Polgárőr Egyesület tagjainak 2018. január 18-án az iskola étkezdéjében.
Az eseményen az egyesületi tagokon és az elnökség tagjain kívül a településőrök is részt vettek.
A megjelenteket Oláh Krisztián polgármester üdvözölte. Megköszönte, értékelte az egyesület előző éves munkáját. Elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja az önkéntes munkának a jelenlétét a településen, de szeretné, ha az önkéntességbe minél több ember bekapcsolódna.
Antal Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség járási koordinátora, szintén elismerően beszélt a város polgárőreinek munkájáról, és reményét fejezte ki a további sikeres folytatást illetően.
Az ülésnek több napirendi pontja volt, melyek közül a legfontosabb egy szomorú esemény miatt volt kitűzve.
Varga Lászlónak, az egyesület elnökének, váratlan halálával megüresedett a pozíció. A tagok egyhangúlag Németh István alelnököt választották meg új elnöknek. A gazdasági feladatokat Nagy Gergely, a titkársági ügyeket Szabó Gábor látja el a továbbiakban.
A közgyűlésen megemlékeztek azokról a tagokról is, akik Varga László mellett a közelmúltban hunytak el, és munkájukkal segítették az egyesületet.
Név szerint: id. Oláh János (Marijani), Oláh Zoltán (Csoki) és Gál Bertalan (Karácsony).
Emléküknek egyperces néma főhajtással adóztak a megjelentek.

Németh István, újonnan megválasztott elnök elmondta, folytatja elődje megkezdett munkáját, és bízik a további sikeres együttműködésben a hivatásos szervekkel, valamint a város önkormányzatával és a település lakosságával. Kiemelte az önkéntesség fontosságát, és bízik benne, hogy egyre több ember kapcsolódik be a város biztonságának fenntartásába.