bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei mellett felavatták Nagy Dezső mellszobrát, valamint átadták a Kántor Mihály díjat Cigándon 2017. március 15-én.
A nemzeti ünnep eseményei a Hősök terén kezdődtek, ahol a város vezetői, közintézményeinek vezetői, civil szervezeteinek képviselői megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát, valamint a Cigándi Tündérkert Óvoda óvodásai és nevelői helyeztek el egy-egy szál virágot Magyarország egykori kormányzójának mellszobra előtt. A Sarkantyús Néptáncegyüttes tagjai egy verbunkot mutattak be, ezzel tisztelegve az egykori hősök előtt.
Az események a művelődési ház előtt folytatódtak. Nagy Dezsőnek, egykori néptanítónak, a művelődési ház névadójának mellszobrát avatták fel. Köszöntőt mondott Bordás István, a Sárospataki Képtár vezetője. A szobor leleplezése előtt a Sárospataki Református Énekkar adott rövid műsort, valamint Pikó Sándor méltatta az alkotót, Czigándi Varga Sándort.
Nagy Dezső szobrát Oláh Krisztián polgármester és Czigándi Varga Sándor leplezte le. Áldást mondott Kristóf István református lelkész. Az avató ünnepség zárásaként Cigánd Város Önkormányzata nevében Oláh Krisztián polgármester és Ablonczy Dániel alpolgármester helyezett el koszorút, valamint polgármester úr átadott egy-egy ajándékcsomagot a közreműködőknek.
A művelődési ház dísztermében tartott városi ünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről emlékeztek meg a jelenlévők. A 169 évvel ezelőtti eseményeknek a Kántor Mihály Általános Iskola hatodik osztályos tanulói állítottak emléket rövid műsorukkal.
Rajtuk kívül az iskola énekkara és a Csárdás Citerazenekar és Hagyományőrző Énekkar adott elő egy-egy dalcsokrot.
A történelmi megemlékezés után a Kántor Mihály-díj átadása következett.
Polgármester úr köszöntő beszéde után Pikó Sándor mutatta be a díjazottakat, és szólította fel név szerint a színpadra.
A Kántor Mihály-díj 2017. évi kitüntetettjei Cigánd kulturális életében nyújtott kiemelkedő munkájáért:
„A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány
Csárdás Citerazenekar és Hagyományőrző Énekkar
Sarkantyús Néptáncegyüttes

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Fényképek feltöltés alatt…

Fényképekért kattintson ide:

https://photos.google.com/share/AF1QipM6PaVN4w1Aslad6BWEKpkskQcDaSs7HkpY7yLpJfW6ThuG2_Q9OAm4Sgft5hTy3A?key=akliWUZ2VGJQbVdheTEwQWRLY1Zhd3ZUd0ttMnlB