bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Cigánd Városi Művelődési Központ az író-költő pályázatot, melynek eredményhirdetését 2017. április 8-án tartották Cigándon, a Városi Könyvtárban.

A pályázatra vers és elbeszélés kategóriában lehetett nevezni, kategóriánként három korosztályban:

18-35 év között, 35-60 év között és 60 év fölött.

A verseket, novellákat, elbeszéléseket szakmai zsűri értékelte. Az értékelő bizottságban Nyiri Péter, a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeumának vezetője,Terjék Károlyné a Cigándi Tündérkert Óvoda vezetője, valamint Deák-Kocsi Ilona, a ricsei Zukor Adolph Művelődési Ház könyvtárának vezetője foglaltak helyet.

Az idén összesen 25 pályázó 63 alkotása közül kerültek ki a díjazottak, akik az ország több pontjáról (Sajónémeti, Békés, Ózd, Székesfehérvár, Debrecen, Bodrogolaszi, Sátoraljaújhely, Szerencs-Ond, Onga, Baktakék, Révleányvár, Miskolc, Szikszó, Bekecs, Mikóháza, Mezőnagymihály,Cigánd) és Angliából, Londonból küldték el írásaikat. Sajnos elbeszélés kategóriában 18-35 év között nem érkezett be pályázat, így ezt a korcsoportot nem értékelték.

Az eredményhirdetésen Kovács Gábor közösségfejlesztő munkatárs, majd Ablonczy Dániel, Cigánd Város alpolgármestere köszöntötte a megjelent szerzőket. Ezt követően Kristóf Gellért a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola növendéke játszotta el Lavotta János Magyar tánc című zongoradarabját.

A program további részében a szerzők olvastak fel a pályázatra beküldött verseikből, elbeszéléseikből, novelláikból, melyeket a zsűri röviden értékelt. Az eredményhirdetéstől távolmaradó pályázók írásait Világi Eszter, magyar szakos tanárnő és Kovács Gábor olvasta fel a jelenlévőknek.

Rövid szünetet követően a díjátadás is kezdetét vette, mely során a zsűritagok röviden értékelték a pályázatot, és örömüket fejezték ki, hogy ismét remek írásokat hallhattak ezen az érzelmekkel teli eseményen.

A végeredmény a következőképpen alakult:

Vers kategória

18-35év között:

Év költője: Szarka Norbert (Onga)

  1. helyezett: Kovács Gábor (Cigánd)
  2. helyezett: Sós Ádám (Békés)

 

35-60 év között:

Év költője: Farkas Eleonóra (Sajónémeti)

  1. helyezett: Rolyák Géza (Révleányvár)
  2. helyezett: Fazekasné Szabján Erika (Ózd)

 

 

60 év fölött:

Év költője: Kovács Gáborné Szűcs Ilona (Miskolc)

  1. helyezett: Galgóczi Ferencné (Szerencs-Ond)
  2. helyezett: Lévai Béla (Debrecen)

 

Elbeszélés kategória

35-60 év között:

Év írója: Jerney Gábor (Bodrogolaszi)

  1. helyezett: Ilku Imre (Mezőnagymihály)
  2. helyezett: Gyüre Ferencné (Sárospatak)

 

60 év fölött

Év írója: Kovács Gáborné Szűcs Ilona (Miskolc)

  1. helyezett: Emri Gézáné (Mikóháza)
  2. helyezett: Juhász János (Bekecs)

 

Az rendezvény zárásaként a megjelent vendégek egy ebéd keretén belül, kötetlen beszélgetés formájában oszthatták meg gondolataikat egymással.

A szervezők nevében köszönetet mondunk minden partnernek, támogatónak, akik segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg ez a színvonalas irodalmi délelőtt.