bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Közfoglalkoztatási Kiállítást rendeztek Budapesten 2015.október 2-3-án. A korábbi megyei rendezvények idén valósult meg először országos szinten. A Vajdahunyad várában megrendezésre került rendezvényen az ország minden tájáról érkeztek a kiállítók, összesen 110 település mutatta be a közfoglalkoztatásban előállított portékáit, terményeit, tevékenységeit. Lehetőség nyílt a bemutatott termékek kóstolására és azok megvásárlására is.
Nagyrozvágy idén már második alkalommal mutatta be közfoglalkoztatási munkáját, hiszen korábban a megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon is részt vett a település Miskolcon. Az érdeklődök mindkét alkalommal megismerkedhettek a településen folyó közmunkával, illetve a programban előállított saját termékekkel is (szalonna, lekvár, lecsó, paradicsomlé). Mindemellett a “mini malom” is bemutatásra került, hiszen helyben őrölték a búzát és bemutatták az ebből készült teljes kiőrlésű tésztáikat is. A település a közfoglalkoztatás mellett szociális szövetkezetük termékeit is bemutatta (Rozvágy-Text); levendulával töltött illatpárnákat, bortartókat, zászlókat, kötényeket, pólókat, széldzsekiket is lehetett vásárolni.
A rendezvény alkalmával a kiállítók és az általuk bemutatott termékek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a közvélemény megismerhesse a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket, javítva ezzel a közfoglalkoztatás társadalmi megítélést is.
A Belügyminisztérium az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon részt vett önkormányzatok részére emléklapot adományozott, így Nagyrozvágy Község Önkormányzata is átvehette a részvételért járó elismerést.

-va-