bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Őszi Mulatságok Falunap Kisrozvágyon !

  1. szeptember 16.-án szombaton fergeteges hangulatban telt a község falunapja!

Az időjárás is kedvezett, gyönyörű napsütés volt, mely még örömtelibbé segített tenni ezt az amúgy is felejthetetlen napot, mely tele volt vidámsággal, nagyszerű programokkal.

Az egész hetet magában foglaló készülődés történt, a szervezés pedig jóval hetekkel ezelőtt  lebonyolódott.

A játszótéren ahol a szabadtéri színpadunk helyezkedik el, péntek délután a szorgos kezek által több sátor ékeskedett, őszi dekorációval feldíszítve, őszi szép hangulatot idézve.

A községünkben két helyen is bála kompozíciók várták a kedves vendégeket, a falu elején a Minyon pár, a  játszótérre pedig megérkezett a Kisrozvágyi Gőzös kisvasút melyet a gyerekek szombaton boldogan vettek birtokukba.

Reggel ügyes asszonyink által készült a nagyon finom  bodrogközi babgulyás melyre minden kedves jelenlevő vendégünk volt 14.00 órától folyamatosan egész nap.

A rendezvény  15.00 órakor ünnepélyes köszöntőkkel kezdődött melyet községünk polgármester asszonya Roják Laura Julianna, és  B-A-Z Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatal  Hivatalvezetője Stumpf Attila Úr tartottak.

A programokat a Nagyrozvágyi ,és a Pácini Idősek Klub Énekkarai nyitották akik nagyon szép nótákat, és műsort hoztak el nekünk.

Következtek a már nálunk hagyománnyá vált kisrozvágyi gyerekek műsora, ők most 3. éve, hogy minden nyáron készülnek segítőjükkel egy-egy színvonalas tánccal, előadással, melybe a szívüket, lelküket beleteszik, hogy községük napját ők is színesítsék, és még szebbé varázsolják.

Most is így történt, mert nagy sikert arattak, igazán büszkék vagyunk rájuk.

Következő büszkeségünk lépett fel ezután,Sipos Krisztán kisrozvágyi fiatal saját szerzeményű  versét osztotta meg velünk.

Eljöttek hozzánk Nádaski Attila, és felesége Titka Gitta miskolci előadóművészek, akik közel egy órahosszán át szórakoztatták a nagyérdeműt örökzöld slágerekkel, és rock end roll zenékkel.

Következő nagyon kedves fellépőink Siska Tamás Tanár úr és diákjai voltak, akik énekeltek, zenéltek, és szép színvonalas előadással ajándékoztak meg minket.

Az este még a 4-Dance club táncosaival,  énekesével , majd pedig a Tűzzsonglőrök mutatványos produkcióival lett  gazdagabb.

Feskó Csaba ZENÉSZ zárta a napot, aki hajnalig tartó mulatságot biztosított a táncolni, és szórakozni kívánó vendégeknek.

Kísérő programokról is gondoskodtunk,  ilyenek voltak a két ugrálóvár a gyerekek nagy örömére,  aztán a Cigándi barátaink  a népi hagyományos munka folyamatokba segítettek belelátni mint pl. kötélverés, szövés, agyagozás, de nagy sikere volt  a csillámtetkónak, testfestésnek.

Köszönet Roják Laura Julianna polgármester asszonynak, hogy ez a nap megvalósulhatott.

” LZS”