bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

bipSzéchenyi

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

                                         TÁMOP-5.1.1-11/1/-A-2012-0009       

 

A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának TÁMOP-5.1.1-11/1/A tárgyú pályázati felhívására “Bodrogközi Információs Pontok” címen sikeresen pályázott.

 

 Az „Bodrogközi Információs Pontok” című projektünk az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A projekt segítségével könyvtári-, és teleház szolgáltatások összevonásával, a 17 társult település mindegyikén információs és szolgáltató pont jött létre. A központokban dolgozó közösségfejlesztő munkatársak szakmai-, és kompetencia fejlesztését követően a kistelepülések lakosságának aktivizálását közösségi programok szervezésével valósították meg, továbbá a térségfejlesztésben felmerülő feladatokhoz hálózati formában járultak hozzá. A 17 közösségfejlesztő munkatárs a program során a munkájukhoz több elemű képzést is kaptak.

 

A projekt keretében megvalósult 17 db komplex szolgáltató iroda, 17 közösségfejlesztő munkatárs képzése és 22 hónapon keresztül történő alkalmazása, 408 db rendezvény, 34 délutáni foglalkozás.

 

A projekt megvalósulásának napja: 2015. február 14.

 

A projekt összköltsége: 114 105 136 Ft

 A támogatás intenzitása: 100%

Széchenyi2