bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Minden éven, így az idén is, hétvégén 2014. december 13.-án szombaton, Karosban is megtartották a Szépkorúak napját. A település nagyon fontosnak tartja, hogy kellő tiszteletet kapjanak a helyi idősek, nagymamáink.

A rendezvényt Torma Gábor Karos Község polgármestere nyitotta meg beszédével. Elmondta, hogy ez a nap alkalmat ad megállni a rohanásban, az érzelmek kimondására és a találkozásra. Hiszen ők hordozzák generációkon keresztül a sok tapasztalatot, bölcsességet és hagyományainkat.  Ezen alkalomból polgármester Úr külön köszöntötte Karos „legidősebb” polgárát Gecse Jóska bácsit, aki idén töltötte be a 93. életévét. A Jó Isten éltesse sokáig.

Ezután a Karosi Óvodások verseit hallgathattuk meg. Őket követték a karosi Idősek Klubjának énekei és versei, majd a Karosi Iskolások műsora. A Karosi Dalárda is meglepetéssel készült.  Nem mindennapi évfordulót is ünnepelhettünk ezen a napon. Jákób Csabáné képviselő asszony köszöntötte Székely Mihályt és feleségét Bözsi nénit gyémántlakodalmuk alkalmából, ugyanis most ünnepelték 60. házassági évfordulójukat.

A rendezvényt egy finom vacsorával zárták, majd mindenki egy kicsiny ajándékban részesült.  Közben a jó zenét és hangulatot a Niczky Band biztosította.  A vacsora után sokan táncra perdültek és együtt ünnepeltek tovább.

-ka-