bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Szeptemberi mulatságok falunap Kisrozvágyon

2018 szeptember 08-án nagyon jó hangulatban telt a község falunapja.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk mely még örömtelibbé tette ezt az alkalmat.

Az egész hetet magában foglaló volt a készülődés , a szervezés pedig jóval hetekkel lebonyolódott.

A játszótéren ahol a szabadtéri színpadunk helyezkedik el , péntek reggeltől megkezdve a munkálatokat  a szorgos kezek által délre már álltak a sátrak ,készültek a dekorációk, és elkészült a kisrozvágyi traktor is mely fő helyet kapott a bejáratnál, valamint őszi  bálakompozíció várta a kedves vendégeket a falu elején.

Szombat reggel ügyes asszonyink által készült a finom kisrozvágyi gulyás melyre minden kedves résztvevő vendégünk volt az egész nap folyamán , valamint egy pohár frissítő üdítő is járt az ebédhez.

A rendezvény felvonulással kezdődött, a gyerekekkel a hivataltól indultunk , és végig jártuk a Petőfi és Kossuth utcát .

Akivel találkoztunk mindenkit megkínáltunk finom házilag  sütött sajtos süteménnyel, valamint egy kupica erősítővel, nedűvel.

A színpadhoz érve a gyerekek kezdték a szereplést, és adták elő a várva várt Tátikát melyre az augusztusi hónapban majdnem minden hétköznap készültek délutánonként , és örömmel bújtak bele kedvenc sztárjuk bőrébe.

A megnyitó 13.30-or ünnepélyes köszöntőkkel kezdődött, melyet községünk polgármester asszonya , és Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatal Hivatalvezetője Stumpf Attila Úr tartottak, a Hivatalvezető Úr beszédében elmondta, hogy örömmel tapasztalja  kicsiny falunk fejlődését, és előrelépését a kistérségben. Kifejtette , hogy értékeli a vezetést , és a sok munkát mely ezzel jár.

Valamint az ünnepség különleges része volt a Díszpolgári cím átadása, az elismerést  egy kedves lakosunk Muha János kapta, aki 1990-94 között a község polgármestere is volt.

Polgármester asszonyunk a beszédében felvázolta  Muha János munkásságát ,  hogy mennyire rá szolgált az élete folyamán erre a címre, és most méltán kapta meg az ezzel járó figyelmességet, emléktáblát, oklevelet, valamint köztudott, hogy nagyon szeret olvasni így az Önkormányzat egy 50 000 Ft-os könyvutalvánnyal is megajándékozta.

A megható pillanatok után folytatódott a mulatság, és szórakozás.

Eljöttek hozzánk a Cigánd-i TriAngel csapat tagjai, a Pácini Idősek Klub Énekkara , Kisrozvágy két asszonya ( Roják Ferencné és Borcsik Benjaminné) is készült erre a napra Humor Duó címmel az „Úri hölgy és a Parasztasszony” komédiát adták elő mely igazán nagy sikert aratott.

Énekelt nekünk Szécsi Viktória Énekesnő,  majd  Ládi Gabriella és Bagi Csaba örökzöld, és operett műsora következett,valamint fellépőink voltak a Sarkantyús Cigándi Néptánc Csoport , Karcsaiak Karcsáért Egyesület, 4-Dance Club , majd a Sztárvendégünk Burai Krisztián koncertje következett, akit elkísért másik két ismert sztár barátja Ábrahám, és Lévai  a fiatalok és közönségünk nagy örömére.

Ezután hajnalig tartó mulatság következett, zenélt Feskó Csaba.

Kísérő programokról is gondoskodtunk, ilyenek voltak a két ugráló vár, körhinta, kézművesek, kötélverés, arcfestés, csillámtetkó, szépségsátor melyeket ingyen vehetett mindenki igénybe.

Valamint Büfé, és vásári árusok sokadalma várta a hozzánk látogatókat.

Köszönjük mindenkinek aki megtisztelt minket személyével, ellátogatott hozzánk, valamint köszönet azoknak aki munkájukkal hozzájárultak  ennek a napnak a sikeres lebonyolításában, és köszönet Roják Laura Julianna polgármester asszonynak, hogy ezen az éven is szerveződhetett egy ilyen nagyszerű mulatság mindenki örömére.

 

” LZs”