bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Kisrozvágy Község Önkormányzata a Közösségek hete alatt Túra napot szervezett 2018.05.11-én pénteken délután 15.00 órai kezdéssel.
Az elvünk, és célunk az volt ezzel a rendezvénnyel, hogy most ebben a mozgásszegény világban ahol inkább a virtuális dolgokat részesítik többen előnyben, és már nemcsak a fiatalok, hanem sajnos egyre több idősebb generáció lesz úgymond rabja az internetnek, és az általa nyújtott lehetőségeknek.
Szeretnénk ebből kibillenteni őket, és megismertetni velük a természet adta szépségeket, lenyűgöző növény ás állatvilágát, hogy szabadidejükben inkább egy jó sétában, biciklizésben találják meg a kikapcsolódást.
Tájunk gyönyörű, melyet már lassan csak az idősebbek ismernek és a fiatalabb generációk nem tudják sajnos, hogy milyenek a falu adta élmények.
Segítséget is kaptunk a túrához aki Természetvédelmi mérnök is,
Községünk lakója ( Verbinyecz Róbert ) aki készségesen vállalta el a csapat vezetését.
Bepillantást nyertünk az általa készített faodúba.
Melyet most megnézhettünk abban tizenkét kis széncinke volt, valamint elmondása szerint vannak még odúk, és ezeket azért készíti mert sokat tesz azért, hogy a védett madárfajok fennmaradásában segítsen.
Érdekes, tartalmas előadást hallhattunk tőle, és sokat tanulhattunk.
Meglátogattuk az út folyamán a csatorna parton lévő védett „Égig Érő Nyárfát”
valamint számtalan őzet, nyulat, fácánt sikerült látnunk főleg a gyerekek nagy-nagy örömére.
Gyógy, és fűszernövényeket ismerhettünk meg, melyet a természet ajándékba ad nekünk, csak élnünk kellene ezek jótéteményeivel.
A végállomás a régi Berzsenyfalu területe volt, ahol már előre elvolt készítve a helyszín a további kikapcsolódási lehetőségekhez.
A felnőttek míg tábortüzet raktak, addig a gyerekekkel számháborúztunk, valamint lehetőség volt nosztalgiázni és a Honfoglaló elődeink remek jól működő fegyverzetét az íjat kipróbálni.
A leégett tábortűz parazsán szalonnasütés következett melyhez a hozzávalókat ( szalonna, kolbász, paradicsom, paprika, hagyma , retek, üdítők) az Önkormányzat ajándékozta, köszönet polgármester asszonyunknak érte.
A túra azért is volt most egy kicsit más mert vendégeink is voltak, örültünk neki, hogy a
a szomszéd községből is ellátogattak hozzánk, valamint
a hét folyamán a körzetünkben tartózkodó Kutatók is , akik a csapatukkal a munkájuk mellé beiktatták, hogy csatlakoznak hozzánk, és ez még színvonalasabbá tette ezt a délutánt.
Aki jelen volt nagyon szép élményekkel gazdagodhatott, és a kellemes fáradság mellett igazi feltöltődés volt ez a délután, és este.

“LZs”