bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

2016. március 23-án a Tiszakarádi Általános Művelődési Központ Szivárvány Napközi Otthonos Óvodában vers és mesemondó verseny volt az iskolába készülő gyermekek részvételével.
A már hagyománynak számító eseményt az éven Takács Józsefné Erzsó óvónéni fogta össze. Köszöntőjében elmondta, hogy volt ahol a szülő volt ahol a gyerek óvónője választotta a verset, a mesét. Olyan is volt ahol ,,csak” meghallgatni kellett a gyereket. Nem is igazán „versenynek” tekinthető az esemény, hanem megmutatták, megmutathatták hogy mit tanultak, mennyire, hogyan tudnak szerepelni. Az ünneplőbe öltözött gyerekek élményt nyújtottak, örömet okoztak a hallgatóságnak. A leendő első osztályos tanító nénik is megnézték a gyerekeket. Elhangzottak versek Móra Ferenctől, Iványi Máriától, Gárdonyi Gézától, Osvát Erzsébettől, Fazekas Annától. 
A mesék szóltak a répáról, a három kiscsibéről, két kicsi bocsról, rókáról, nagytakarításról, a napról. Elhangzottak a klasszikus mesék is Hófehérke és a hét törpe, A kismalac és a farkasok.
A gyermekek szebbnél szebben verseltek és ügyesen meséltek. 
Minden versenyző ajándékban részesült.
Természetesen voltak akik kimagaslóan, szépen teljesítettek: Fodor Fanni, Horváth Máté, Sánta Gergő, Budai Kristóf, Tompa Judit, Csóka Alexandra külön jutalomban részesült.
Köszönjük a felkészülést, felkészítést, részvételt. 
További jó munkát és tanulást az óvónőknek és gyerekeknek egyaránt!