bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bélesfesztivált Cigándon a Bodrogközi Múzeumportán 2017. október 14-én.

A hagyományoknak megfelelően az idén is rengeteg gasztronómiai különlegességet kóstolhattak meg a rendezvényre kilátogatók, de kézműves termékek is kiállításra kerültek. Idén tiszteletét tette a programon a Civilek a Lakóhelyükért Egyesület Hajdúböszörmény delegációja, akik a saját HÍR – védjegyes termékeiket készítették és kínálták a vendégeknek.

A cigándi bélesek számos fajtájával várták a szervezők a gasztronómia szerelmeseit, de a helyi HÍR – védjegyes termékekkel a cigándi apróbélessel és a cigándi kásáskáposztával kedveskedtek a meghívottaknak, emellett lepcsánkát is kóstolhattak a vendégek.

A Savanyító üzem dolgozói a helyi zöldségekből készült termékekkel várták a látogatókat.

Mindezek mellett lovaglási, íjászkodási, kézműveskedési lehetőség is nyílt mindenki számára, valamint a játszótéren felállított nép játékokat is kipróbálhatták kicsik és nagyok egyaránt. A Sőregi-ház kiállítóterme állandó és két időszaki kiállítással várta látogatókat, közte egy új az 500 éves reformációval és a cigándi református egyház kegytárgyait bemutatóval.

Köszöntőt mondott Szabóné Horváth Eszter a Bodrogközi Múzeumporta vezetője, Dr. Hörcsik Richárd Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője, valamint Csáki Balázsné, a „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítván kuratóriumának elnöke.

Kulturális műsort adott a Cigándi Tündérkert Óvoda, a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus valamint a Sarkantyús Néptáncegyüttes.

Az idei bélesfesztivál különlegessége volt, hogy ezen a napon rendezték meg a Bodrogközi Kistérségi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Klubja találkozóját, melyen a térségben működő klubok tagjai adtak elő zenés-, táncos produkciókat, nagyon jó hangulatot teremtve a nézők körében. Munkájukat, részvételüket Dakos Jánosné intézményvezető köszönte meg.

A rendezvény két sztárvendége László Attila és Peter Srámek volt, akik előadásukkal emelték a nívós esemény színvonalát.

A fesztivált a Zsindely Népzenei Együttes közreműködésével táncház zárta a táncpajtában.

A szervezők nevében köszönjük minden támogatónak, közreműködőnek, fellépőnek a munkáját. Nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a csodás rendezvény.

 

 

További képek az alábbi linkeken:

https://photos.google.com/share/AF1QipPCdcyX9VuleUAob_rlrzzH0JwY2W5zK_ve-vHhf_mULll2hvgWD_i8OUMMJRldwA?key=RFZ0UFB6YzNaY2lKT2VpbmpvSTdzR1dVWWVSQ3Nn

 

https://photos.google.com/share/AF1QipMPW2lXBMqI9vFW_XiXavqOUqNEiYPB1s5SxvI76GqEVXyH_25sw0FfwU3HQmtFdA?key=QnlFd05RY1dJandwVHgwWVFsWUNNMUpLUGRsM1ZB