bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Kissé hűvös idő fogadta a látogatókat és a fellépőket a Bodrogközi Múzeumportán 2017. április 30-án a Zöldágjárás című rendezvényen.

A borús idő ellenére szép számú vendégsereg gyűlt össze. A programon részt vett a budapesti Csodakút óvoda nevelőtestülete és cigándi születésű vezetője Szűcsné Gál Etelka.

Az ünneplők színes szalagokkal díszített ágakkal énekelve, táncolva vonultak végig a település utcáin.
A református gyülekezeti terem elé érve a néptáncos lányok Téglás Dezső citera muzsikájára mutatták be a hagyományos zöldágjárást. A bemutatót követően Kristóf István református lelkész olvasott fel egy részt a Bibliából.

A Bodrogközi Múzeumporta NÉPI színpadán felléptek Cigánd város amatőr művészeti csoportjai: a Cigándi Tündérkert Óvoda óvodásai, a Sarkantyús Néptáncegyüttes, a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus, a Nefelejts Kiskórus, a TriAngel Majorette Tánccsoport, a Sárospataki AMI Cigándi Tagozatának modern-tánc csoportja, valamint Szabóné Horváth Eszter és Némethy Viktória.

A rendezvény időtartama alatt az idelátogatók megízlelhették a méltán “HÍR”-es cigándi apróbélest, népi játékokon játszhattak a gyerekek, „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkénteseivel kézműves technikákat mutattak be. Az ETELE Hagyományőrző Lovas és Szabadidő Egyesület tagjaival pedig a bátrabbak lovagolhattak és íjászkodhattak is. A fellépő csoportokat Linkner Tamás jóvoltából finom gulyásleves várta.

Köszönjük partnereinknek a támogatást, a fellépő amatőr művészeti csoportoknak a színvonalas műsorokat!

A fényképeket az alábbi linken tekintheti meg:

https://photos.google.com/share/AF1QipMrfsBcKhSHj8GZcnn-zo-gxxciDezU6M4cSSvGbbKozakA8ViJLkcpo-Iaf_y4iA?key=QWd2YThLdlpFSHBoelo4dzNfZXo1M3pWdUtJSnZB