bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

Változékony időjárás fogadta a Cigándra érkező vendégeket 2017. augusztus 20-án az államalapítás ünnepén megtartott városnapon.

A nap folyamán párhuzamosan zajlottak az események a Bodrogközi Múzeumportán és a szabadtéri színpadon és a református templomban.

A református templomban megtartott ünnepi istentiszteleten Kristóf István és Takács Albert, református lelkészek áldották meg az új kenyeret.

A múzeumportán főzőversenyen mérhették össze szakács tudományukat a nevezett csapatok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetett nevezni a Cigánd Legerősebb Embere versenyre, mely idén is kiélezett küzdelmet hozott a résztvevők között. A versenyzők dolgát nehezítette a folyamatosan erősödő eső is. A kísérő programok között szerepelt népi játszóház, csillám tetoválás, a Sőregi-ház kiállításának megtekintése, valamint dodzsem, körhinta, kürtős kalács és számos izgalmas kikapcsolódási lehetőség. A múzeumporta előtt a Magyar Honvédség tartott toborzást, valamint airsoft lövészetet.

A Hősök tere mellett az Etele Hagyományőrző Lovas és Szabadidősport Egyesület tagjai tartottak lovasíjász bemutatót.

A szabadtéri színpad kulturális műsorát a Bodrogközi Cigányzenekar előadása nyitotta meg. Ezt követően a cigándi amatőr művészeti csoportok léptek színpadra: Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus, TriAngel Majorette Tánccsoport, Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tagozatos növendékei, Cigándi Gyermektánccsoport.

A csoportokat a tv-ből már jól ismert előadó Mohácsi Brigi mulatós műsora követte, akivel a hideg időjárás ellenére sokan énekeltek együtt. A mulatós műsor után az Éjjel-nappal Budapest egykori szereplője, a Reginát alakító Polyák Rita lépett színpadra, aki szintén hatalmas sikert aratott a rajongók körében.

A zenei produkciók után ismét a táncé volt a főszerep, hiszen a Sarkantyús Néptáncegyüttes tagjai léptek színpadra.

A táncosok után a főzőverseny és a Cigánd Legerősebb Embere vetélkedő eredményhirdetése következett.

Főzőverseny eredménye:

  1. helyezett: Cigándi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány
  2. helyezett: BTKT Szociális Szolgáltató Központ
  3. helyezett: Cigándi Tündérkert Óvoda

Különdíj:

Magyaró Község

Cigánd SE Fiataljai

Cigánd Legerősebb Embere cím birtokosa a tavalyi évhez hasonlóan Helmeczy Tibor (Királyhelmec, Szlovákia) lett, aki ezzel megvédte címét, mögötte Varga András (Cigánd) végzett, azonban Helmeczy Tibor felajánlotta címét a második helyezett Varga Andrásnak.

Ünnepi köszöntőt mondott Oláh Krisztián polgármester úr és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úr.

A hivatalos program után az erdélyi testvértelepülés, Magyaró tánccsoportja adott színvonalas műsort. A kulturális műsort követően Szabó Ákos és csapata fokozta az izgalmakat, akik motoros bemutatójukkal ejtették ámulatba a nézőket.

Rövid technikai átállást követően az este sztárvendége, a Kárpátia együttes remekbe szabott koncertjét élvezhette a publikum.

A nap záróeseményeként a tűzijátékban gyönyörködhettek mindazok, akik kilátogattak az államalapítás alkalmából megrendezett városnapra.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden közreműködő intézménynek, dolgozónak, fellépőnek, Magyaró község delegációjának, valamint minden támogatónak a munkáját!

Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a rendezvény!