bodrogkoz.com

Bodrogközi hírportál

2014. szeptember 27-én immár második alkalommal rendezték meg az „Itthon vagy! – Magyarország szeretlek!” program sorozat Dámócon!

Első alkalommal került sor főzőverseny megrendezésére, melyre 9 csapat nevezett. A fő hozzávalókat, húst és tűzifát az önkormányzat biztosította, az egyéb hozzávalókról a csapatok gondoskodtak. Délelőtt 10 órakor kezdetét vette a verseny a Művelődési ház mögötti területen. Mialatt a felnőttek az ételek elkészítésével foglalatoskodtak addig a gyermekeknek játékos elfoglaltságok és vetélkedők voltak. Többféle csapatjáték, hogy a gyerekek megtanulhassák milyen jó is ha összedolgoznak és közösen nyernek.  Szerencsénkre az idő is nekünk kedvezett, így a szabadban játszhattunk illetve főzhettünk.

A főzőverseny eredményhirdetésére délután 15 órakor került sor. Nehéz dolga volt a zsűrinek, minden csapat kitett magáért és a finomabbnál finomabb ételeket készítettek. A helyezettek mellett minden résztvevő csapat emléklappal és apró ajándékkal lett jutalmazva.

Közös étkezés: az önkormányzat által főzött gulyásból minden résztvevőt vendégül láttak.

18 órakor kezdetét vette az esti zenés mulatság, a jó hangulatról György József gondoskodott a szórakozni vágyó társaságnak.

20:30-kor a Szent Mihály napi tűzgyújtás következett. A tűz körül szép számmal megjelentek a falu lakói és az összetartás jegyében közös énekléssel tették szebbé az estét.

Ezt követően folytatódott a bál egészen hajnalig.

Ezúton szeretnénk megköszönni a főzőversenyen való résztvevőknek, a gyerekeknek és mindenkinek aki a nap során részt vett a programokban a jól sikerült rendezvényen.

-csj-